Om mig

image

Josefin Strömberg heter jag, 23 år gammal. Bor och är uppväxt i Kalix, men jag har även bott i Stockholm under en period.

Som person är jag väldigt ansvarsfull och målmedveten. Jag studerar på Umeå universitet, drömyrket är att jobba som polis, något som min typ-1 diabetes tyvärr sätter stopp för. Min back-up plan är att utbilda mig till utredare, där jag gärna vill jobba med brottsfrågor eller djurrättigheter. Jag har B.la. Studerat både psykologi och mental träning, och är väl insatt inom KBT.

Jag är uppvuxen med hästar, började rida som 5-åring och fick min första egna ponny som 7-åring, och sedan dess har jag alltid haft hästar. Har turen att ha en mamma som är utbildad ridinstruktör, så hon har tränat mig & mina hästar dagligen i flera, flera års tid.

Jag har även diabetes, vilket jag blev diagnostiserad med i September -06, men jag hade gått med det väldigt länge innan läkarna kunde konstatera vad som var fel. Hade ett blodsocker på över 150 mmol/L när jag blev inlagd, och ett bra blodsockervärde på en frisk människa bör ligga mellan 4-7 mmol/L. Är insulinbehandlad eftersom jag har typ 1 diabetes, och har idag en insulinpump som ger mig insulin kontinuerligt, samt en CGM som är n kontinuerlig blodsockermätare som håller koll på mitt blodsocker och varnar mig i tid innan det är lågt respektive högt.

image

Jag äger idag ett Svenskt ridponnysto vid namn Shikira, och vår resa började fredag 13 Juli 2007, så vi har hängt ihop ett tag, både i ur och skur. Shikira och jag hoppade en hel del i våra yngre dagar, nu mer har vi sadlat om och rider uteslutande mest dressyr pga. Mitt intresse och en gammal senskada hos henne som hon fick sommaren -14, vilket gör att hon inte håller som hopphäst längre. Utöver Shikira har Vi även hästarna Corint och Scarto i familjen, ett halvblodssto och en palominovalack som även dem är dressyrhästar.

Mitt mål med ridningen har aldrig vart att vara den som åker runt på massa tävlingar varje helg land och rike runt, utan jag trivs med att träna och utbilda hästarna på hemmaplan. Att vara en duktig ryttare enligt mig är inget som avgörs om du tävlar eller inte, något som många verkar ha fått om bakfoten där det som gör en duktig ryttare är dina meriter i tävlingssammanhang. Där jag bor i Norrbotten finns det överlag väldigt lite tävlingar, och vill man satsa och rida större klasser måste man åka minst 65 mil tur och retur/tävling – Vilket jag inte är intresserad av i dagsläget. Mitt mål är dock att någongång kunna träna motsvarande de högsta dressyrklasserna.

image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>