Helgens ridpass // hundbenet, avramling & western

God eftermiddag! Jag har just tränat löpning och ska snart laga lite middag, men först tänkte jag uppdatera Er med helgens ridpass. Vad ska man säga? Dom här två passen (3 om vi tar med fredagens) har vart raka motsatsen till varandra 🙈

Fredag: I fredags kände jag mig bättre från mi n förkylning, även om jag fortfarande var snorig, hostig och rätt orkeslös så blev det ett bra pass. Har Ni ridit ”hundbenet” någon gång? Det red jag och Sanna i fredags, en variant av det i alla fall, men i bågen som går längst långsidan gjorde vi en volt ut mot staketet för att få hästarna ännu mer lösgjorda.

Jag skrittjobbade henne mycket eftersom jag skulle ta det lugnt själv. Skrittarbete verkar vara rätt underskattat överlag, är sällan jag hör eller läser om ryttare som ägnar stora delar av sina pass till skrittjobb – Det däremot gör jag ofta, vilket betalar tillbaka sig i form av en fin häst.

Lördag: Alltså gårdagens pass…. Stryker det helst. Glöm och gå vidare. Vår dåliga dag började egentligen redan inne i stallet när jag gjorde iordning henne då hon 1. Klev på min vänsterfot med 4 broddar/hov (högerfoten klev hon på för 2-3 veckor sedan, som jag tillslut fick åka in och röntga med en akutremiss från läkaren. Haha) 2. Knockade mig i näsan med huvudet, kändes ungefär som att näsan gick av 😒

Med andra ord var jag på rätt dåligt humör när jag gick ut, vilket alltid speglar av sig på både häst & ryttare. Hon var fin när vi skrittjobbade – Men het när vi skulle trava. Hon blev inte lika avslappnad som i fredags, men tillslut ändå nog OK för att jag skulle galoppera henne lite på mittvolten. Hinner galoppera 1,5 varv innan hon tvärnitar och kastar sig in i volten, mitt i allt från ingenstans. Jag å andra sidan var inte alls beredd och fick smaka sand istället. Haha, nåja. Det gick bra i alla fall så hoppade upp och skrittjobbade henne lite till. Men som sagt, stryker helst det passet.

Söndag: Idag var min filosofi ungefär ”gå ut och lek westernhäst”, vilket än en gång visar på hur mycket min häst tycker om den ridstilen – Hon var sååå fin! Jag vet att jag nämnt förut att jag brukar rida westerninspirerat ibland och idag fick westerntränset åka på, och tur var ju det då jag blev påmind om hur fin hon är att rida så.

Kira är en väldigt, väldigt pigg häst, något många verkar misstro tills de själva suttit på henne för att hon oftast ser väldigt lugn och avslappnad ut när jag rider. Idag har jag jobbat min häst i alla gångarter på långa tyglar, samtidigt som hon vart avslappnad och fin i formen. Det är sådana här pass jag förstår varför jag håller på med hästar – För att de ger en så mycket glädje tillbaka ❤️

image image image image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>