Tropical island

image

Högvärme, värmebölja, härligt sommarväder…. Vette tusan jag, påminner mer om klimatet på någon tropisk ö, bortsett från att det vore mer acceptabelt om jag befann mig på Maldiverna och inte i Sveriges nordligare delar.

Det här är en typisk sommar i Kalix där jag bor, antingen ösregnar det eller så är det extremvarmt. Föredrar regnet framför denna värme, utan tvekan. Mitt blodsocker går bananas när det är såhär varmt ute, jag är låg 4-5 ggr/dag och kan äta vad som helst med socker utan att mitt blodsocker påverkas, vilket är väldigt påfrestande. Sådana här gånger inser jag hur lite onyttigt jag faktiskt äter, när du behöver äta socker och du inte vill äta en isglass för att du tycker det är äckligt, för sött. Istället har jag suttit och tryckt i mig vindruvor, hoppas blodsockret går upp och stabiliserar sig. Min CGM kurva må vara fin dessa dagar, men det ligger mycket ångest, socker och frustration bakom den ska jag tala om.

Kira har vilat några dagar, det är alldeles för varmt för att rida när vi står på ”bete” och inte har tillgång till ridhus, utan måste rida ut eller på ridbanan där solen lyser hela dagen. Men med tanke på hur mitt blodsocker beter sig i denna värme så är det ändå omöjligt för mig att rida utan att bli låg, så både häst och ryttare har semester ifrån allt vad motion innebär. Överväger att börja tro att denna värme kommit enbart för att jag köpt en regnkappa här om dagen, haha! 🙈

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>