Inspiration | Löpning & motivations-pepp

imageFörut var jag väldigt flitig rätt generellt vad gäller träning, speciellt perioden 2012-2013 då jag dels hade Shikira fram tills jag sålde henne och flyttade till Stockholm, men även i Stockholm perioden Juni-September. Nu däremot måste jag erkänna att jag inte är i närheten av lika flitig som jag var då, vilket jag egentligen skulle må bra av.

Förut kunde jag rida 60 minuter, fixa alla stallsysslor och sedan åka hem, byta om till träningskläder, slå på Spotify och ta på mig hörlurar och fara ut och springa några kilometer, och utöver det även styrketräna. Det skulle jag förmodligen aldrig få för mig idag. Min omotivation till löpning och styrketräning sitter i att jag inte tycker det är kul att göra själv, jag är ganska bekväm av mig för att vara ärlig. Jag gillar att träna, misstolka mig inte, men det är det där med att göra det själv. Jag tycker det är sååå trist att löpträna själv, jag behöver någon som sparkar mig i aschlet när det blir jobbigt. Samt att jag aldrig skulle få för mig att åka iväg på gymmet själv.

När jag bodde i Stockholm löptränare jag faktiskt ofta ute på Lidingö – Själv. Inte var det speciellt kul att göra själv men naturen där vägde upp en hel del. Det fanns rundor med backar, trappor, skog, strand, bostadsområde, utegym – Dvs. Det fanns variation direkt utanför lägenheten. Däremot så sprang jag och Sanna (min storasyster) runt Kottlasjön en gång precis innan jag flyttade hem till Norrland, och det var kul! Kul för att jag hade någon med mig, någon att prata med under tiden, vi pushade varandra, och inte minst så hade jag någon med mig om mitt blodsocker skulle sjunka drastiskt, vilket skrämmer mig.

Drömmen för mig är som sagt att bo på en hästgård, men även att ha ett hemmagym så jag slipper åka iväg någonstans för att träna, eller pussla ihop någons dagsschema för att få en promenad/löpkompis eftersom hästarna tar en hel del tid.

Vet Ni hur glad jag är just nu då jag har ett löpband som är på väg hem till mig? Superglad! Jag kommer kunna löpträna hemma, utan att vara rädd att mitt blodsocker sjunker när jag är ute och springer och knappt orkar ta mig hem. Fick en sådan motivationshöjare bara av vetskapen att det snart står hemma hos mig, så jag får väl börja successivt och ta tag i löpningen och styrketräningen nu när jag inte längre behöver vara rädd för mitt blodsockers skull, och har några meter till kylskåpet om jag behöver fylla på energiförrådet mitt i allt! 😃

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>