Q & A

Q: Tycker du utseendet på en häst är viktigt?

A: Ja och nej. Är det något väldigt utstickande kan jag väl tänka över det en extra gång om jag letar ny häst, men överlag är jag inte så dömande utseendemässigt. Kira är allt annat än vacker när hon står i stallet, men när hon rids däremot och jobbar och höjer ryggen är hon jätteläcker!

Q: Har du någon medryttare?

A: Nej, det har jag inte.

Q: Hur tänker du kring nosgrimmor? Är du för eller emot dem?

A: Jag rider med nosgrimma, dock anatomiskt utformad så den inte trycker på käkarna eftersom jag tycker det är snällast och fungerar bäst på Kira.

Q: Hur tänker du kring sadlar? Har varje häst en egen eller rider du med samma?

A: Varje häst har en egen, det av då de inte ser likadan ut i ryggen och inte kan ha varandras sadel. Scarto ex. Är bredare än Kira och har vidare sadel.

Q: Vilket är ditt favoritmärke på ridkläder?

A: Kingsland.

Q: Har du något tips på hur man får en het häst lugn?

A: Tempoväxlingar i skritt och trav, och halter, dvs. Lydnadsövningar. Jag galopperar inte Kira dagar hon är het, det är onödigt och ger ingenting utom en hetare häst, så jag väljer att lägga fokus på mycket (!) skrittjobb och halter, och att flytta för skänkeln.

image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>