Shape by Charisma

Ni som läst min blogg ett tag vet ju att jag bara har anatomiska träns till Kira (bortsett från de få gånger jag ibland rider med hack), och att jag haft två stycken träns av det kanske, mest välkända företaget inom Sverige för anatomiska träns. Deras träns gillade jag inte, vilket också är anledningen till att jag sålt bägge PS tränsen. Klumpiga, dåligt läder, inte alls så anatomiska som det sägs… Ska jag fortsätta? Nej, en tumme ner för PS of Sweden 👎🏽

I vintras kom jag i kontakt med Annica som äger företaget House of Charisma, där de B.la säljer anatomiska träns. Träns som faktiskt håller vad de lovar. Nu efter flera månaders testande är jag fortfarande lika förälskad i tränset som jag var i början, Kira gillar det och jag gillar det! Det är av bra läderkvalitè, är mjukt och följsamt, tyglarna i läder är supersköna och framför allt så sitter det bra – Och trycker inte på känsliga nervbanor i hästens huvud.

Jag kom över denna bild förra veckan när jag surfade runt och sökte bilder på vargtänder innan Scartos operation, vars jag tyckte såg intressant ut:

imageSkillnaden mellan ex. Shape by Charisma som mitt träns heter, och ex. PS of Sweden’s träns är B.la. Nackstycket och nosgrimmorna. Jaha, tänker ni, men båda är väl anatomiska? Tja, ja och nej. Mitt är, men många av PS modeller är faktiskt inte så anatomiska som de låter. Se på bilden ovan, vart stängs nosgrimman (inte achenremmen)? Just ja, rakt över hästens käkar oxh tänder. Pröva att själv gapa stort, håll pekfingrarna rakt uppåt längst kinderna och bit igen. Vad händer? Jo, du biter dig själv i kinderna. 

13/17 träns ifrån PS stängs på detta vis, och de berättar själv i en av sina filmer vad som händer i hästens mun med dessa nosgrimmor. Lite dubbelmoral kan jag ju tycka, när majoriteten av ens träns sedan har en sådan nosgrimma.

Shape by Charisma däremot, det tränset stängs inte rakt över hästens käkar och är därför mer anatomiskt. Till nackstyckerna sen, PS är väldigt stora och klumpiga, så stora att de på Kira tryckte i öronen. Shapes nackstycke är mycket mindre, men ändå nog stort för att fördela trycket och bli anatomiskt, men det trycker inte i öronen. Så med andra ord, jag kan varmt rekommendera Shape by Charisma om du vill ha ett anatomiskt träns av bra kvalité som håller vad det lovar! 👍🏽✨

image

 

 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Shape by Charisma

  1. Hej. Du som är så duktig kan du dels med dig hur du jobbar med Kira för att minska hennes svankiga rygg? Min häst ser nämligen också ut så och jag vet inte hur jag ska göra för att få honom stark och frisk i ryggen. Tack på förhand:)

    • A & O för Kira har vart att ridas lång-låg mycket för att hon ska höja ryggen, bygga muskler och orka mer, andra exempel är att rida cavaletti och klättra. Tömkörning brukar jag också värva med. I stallet brukar jag peta henne under magen på en viss punkt med naglarna så att hon höjer ryggen och blir så gott som spikrak, hålla kvar ett tag och sedan upprepa några gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>