Dressyr i ridhuset

Red ett lösgörande dressyrpass i ridhuset med Kira igår innan middagen, för ute kunde man då inte vara då det bokstavligt talat v storm och växlade mellan att regna eller vara full snöstorm. Lät som att taket skulle blåsa av stallet när jag stod och gjorde iordning henne, haha.

Började med att skrittjobba henne i ca. 35 minuter då hon låg på och bet tag i bettet, och då vet jag av erfarenhet att det är bättre att skrittjobba henne tills hon släpper och ger efter. Red lite på volter, skänkelvikningar och öppnar längst långsidorna. Emellanåt fick hon stanna och rygga, i hopp om att hon skulle lätta av lite – vilket hon gjorde. Efter en massa skrittjobb fick hon jogga lite, där jag jobbade med mycket tempoväxlingar, samt på större volter för att hon lätt blir stressig och springig om det bara går rakt framåt.

I slutet av passet fick hon galoppera lite, och det var en aningen överladdad häst som lååååångt innan jag gav galoppskänkel visste vad som var på G, haha. Det gick i alla fall bra, mitt mål var att få henne så lång – låg jag bara kunde, vilket jag tyckte gick väldigt bra och hon galopperade lugnt, vilket var det viktigaste. Jag är nöjd över passet, det var nyttigt och kändes riktigt bra! 👍🏽

image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>