Inte som planerat…

Min tanke var att träna WE ikväll och att mamma skulle filma så jag kunde visa er – Riktigt så blev det inte. Efter 20 minuter på hästryggen känner jag mig skakig och ofokuserad, så jag kollar mitt blodsocker som ligger på gränsen till lågt, i alla fall för lågt för att träna. Så jag fick istället sitta på hästryggen och äta druvsocker och dricka apelsinmer. Surt. Kira skrittade i all fall fint där jag satt med drickan i ena handen & tyglarna i den andra. Haha.

image

Sen skulle jag trava henne lite men efter några varv tog orken slut och Kira var mest springig – När vi kom in förstod jag genast varför. Jag hade bytt sadelgjord innan jag gick ut till min lädergjord, och den hade skavt så hon har ett sår på magen. Inte konstigt att hon var springig och stressad. Hon har jättekänslig hud bakom frambenen/magen, har alltid vart svårt att hitta en gjord som inte skaver. Insåg just varför jag alltid red med min hoppsadel, för att den gjorden var allra bäst. Så, någon som vill köpa en svart anatomisk dressyrgjord, 45 cm i nyskick?🙈 Nu får det bli barbacka ridning i några dagar tills det läkt, och sedan får hon gå med den gamla gjorden. Rider ju alltid western barbacka, så en anledning till att träna det i några dagar.

image imageimage image

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Inte som planerat…

  1. Hej!

    Jag har precis köpt en skimmel och undrar om det är något man ska tänka på när det kommer till just skimmlar? Är de mer ljuskänsliga, hudkänsliga m.m?

    • Hej! Vad kul, grattis till hästköpet! Av den erfarenhet jag har av skimmlar (vi har nämligen haft en till skimmel) så är de ofta lite känsligare i huden, inte minst vid mulen då de ofta har ljusrosa pigment vilket gör att de lättare bränner sig i solen vid mulen, framförallt sommartid. Sol Helosan är ett bra tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>