Är Perfect sit of Sweden tränsen så bra som alla säger?

Vid midsommar köpte jag Kiras första Perfect Sit Of Sweden träns, ett Jump off revolution. Jag har länge velat ha ett, men aldrig vart beredd att lägga ut dom pengarna på ett träns. Efter många om och men kom jag tillslut underfund med att, vad är egentligen det konstiga med att ha ett träns för 2299:- + tyglar för 499:-? Man använder ju tränset lika ofta som man använder sin sadel. Nu har jag dock ett Olympic Revolution, eftersom jag köpte en ny sadel som var svart och även en dressyrsadel, så kunde inte ha ett brunt hoppträns till. Haha.

Jag hade inga förväntningar på att tränset skulle vara så ”magiskt” som alla säger att dom är. Jag är rätt säker på att Ni hört folk som säger att de förändrade hela hästen första ridpasset och yada yada. Visst, Kira tar mer stöd på bettet med mitt PS träns än med ett gammalt träns jag har, men efter att ha växlat mellan PS tränset och ett annat anatomiskt träns från Hööks jag har så kan jag konstatera följande – Det är ingen skillnad. Tyglarna från PS gillar jag mest, just för ”vaggan” som de har och ger mer elasticitet. Men i övrigt är det ingen skillnad mot mitt andra anatomiska träns, Kira går lika bra med det.

hbgk

Så vad tycker jag, är det värt att lägga ut 2800:- på ett komplett träns? Nja, har du råd så visst, men du skulle lika väl kunna köpa ett anatomiskt träns från Hööks för 800:- och bara köpa till tyglarna från PS. Men om du köper ett för att du tror din häst kommer bli automatiskt avslappnad och gå som en dröm – Tänk om. Varför ingen annan tillverkare har gjort mer exakta kopior av tränset ännu är för att PS har patent på sina träns, och andra företag får inte kopiera än så länge.

11745479_10153433145302412_1403478101924706755_n

 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Är Perfect sit of Sweden tränsen så bra som alla säger?

  1. Hej! Då kanske det är som jag gissat 😉 Gillade dock micklemtränset men där är hela tränset anatomiskt, inte bara nackstycket (som nästan är minst anatomiskt)
    Men jag har hört att den där vaggan (iaf i tyglarna) blir samma effekt som med elastiska tyglar, att det fördröjer eftergiften?

    • Hej! Ja precis, eftergiften blir lite annan eftersom den inte blir stum/hård, utan mer elastisk. Jag har också kikat på Micklemträns men tycker inte om designen riktigt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>